Rustig zittend zonder iets te doen

“Als een kind twee kartonnen dozen op elkaar zet, zegt het: ik heb een kasteel gebouwd. Elk kind is een groot kunstenaar, maar jammer genoeg slechts weinig volwassenen.”

– Patrick Van Caeckenbergh, in: <H>ART 16.X.16

“Ik wil een kinderlijke mentaliteit behouden, nog steeds verwonderd raken. Oké, anderen zagen het voor jou, maar je kan het nog altijd op jouw manier zien. Ik ontdek nog elke dag dingen. Wij mogen wel zeggen dat alles al ontdekt is, maar binnen honderd jaar zullen mensen op deze tijd terugkijken en zeggen dat er nog zoveel was dat we niet wisten.”

– Laura Gasparotto, in: <H>ART 17.XI.16

“Gek eigenlijk, dat er van weldoeners van de mensheid wordt verwacht dat ze ook amusant zijn. In Amerika is dat in elk geval zo. Wie het land wil regeren, moet het ook vermaken.”

– Saul Bellow, Ravelstein, 2000

“Er is een prachtig citaat van Cesare Pavese dat vandaag de dag heel toepasselijk is: ‘Je snuift de lucht op en luistert naar de vogels, en dan besef je opeens… dat de bomen en dieren geen hol om je geven.’ Dat moet iedereen gewoon op zijn schouw hebben staan.”

– Benjamin Verdonck, in: <H>ART 27.X.16

“De ideale Filliou: niet beslissen, niet kiezen, niet willen, niet bezitten, bewust van mezelf, klaarwakker. Rustig zittend zonder iets te doen.”

– Robert Filliou, quote in: <H>ART 27.X.16

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven