Mijn pelgrimstocht in beeld

In de zomer van 2019 trok ik te voet van Hoboken naar Rome. Een bijzondere tocht die ik op een bijzondere manier documenteerde. Eindelijk kan ik mijn beeldverslag tentoonstellen. Ontdek de foto’s – bijna 200 in totaal! – van 11 tot 13 juni in de Blikfabriek te Hoboken.

De Via Francigena slingert langs water, dorpjes en culturen. Door oude bossen, open velden en stille kerken, over zand, grind, rots en asfalt. Van België dwars door Frankrijk, Zwitserland en Italië. Veel landschappen, veel ervaringen, veel verhalen.

Om 10u en 15u

Om mijn persoonlijk avontuur tegelijkertijd ruim en bescheiden te documenteren, liet ik elke dag mijn wekker afgaan om 10u en 15u. Dan nam ik met mijn iPhone een foto op de plaats waar ik was.

Zo probeerde ik mijn tocht ‘objectief’ in beeld te brengen, geleid door het toeval. Niet met de fotogenieke gebouwen, monumenten en landschappen die je in de reisgidsen vindt. Enkel met de beelden die de Via mij bood.

Voor het eerst kan ik mijn fotoreeks presenteren 

Mijn installatie ‘Via’ – bijna 200 foto’s – maakt deel uit van de groepstentoonstelling afstudeerprojecten aan de Academie van Beeldende Kunsten Hoboken. Te zien van 11 tot 13 juni in de Blikfabriek te Hoboken.

.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven