Blauw

Een verdronken geest naast een leeg glas wijn. Een fles van een uitzonderlijk slecht jaar. Het schaaltje olijven is omgestoten, de garçon kijkt kwaad. De rekening is te duur en je portefeuille ligt ergens in je katoenen zak. Die je hebt laten liggen op de bagagedrager van je fiets. Die op ditzelfde moment gepikt wordt. Een doorgehakt fietsslot als souvenir bengelt aan een eenzame straatlantaarn.

Kijk het zonnetje buiten doet overdreven hard zijn best. Maar jij weet beter. Het weer is voor opgesloten dementerende oudjes, zongebrilde hippies op speed en hobbytuiniers in midlifecrisis. De humor van Frank Deboosere en Sabine was nooit die van jou. Dus het blijft koud in je kleren, kil in je hoofd en donker in je hart. Alsof je drie jaar op rij de factuur van Electrabel hebt genegeerd, de elektriciteit is afgesloten en zelfs je aansteker geeft geen vuur meer.

Theelichtjes fonkelen op de donkere tafel naast de plastieken bloemen. Nieuwe snaren op een oude gitaar, een hond blaft buiten en warme jazzakkoorden vullen de leegte. Zie dat vlammetje dansen. Alles komt goed komt goed komt goed alles komt altijd altijd goed. Je bent een onderdeel van alles, maak je jezelf wijs, je stoot je glas om en valt in slaap.

– voor JMHB.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven