Suske, Wiske en ik

Het nieuwste Suske en Wiske-album gaat over de 16de-eeuwse drukker-ondernemer Christoffel Plantijn. Het Museum Plantin-Moretus bestelde hiervan een speciale editie, met een extra katern over de historische Plantijn en zijn beroemde drukkerij. Ik mocht daarvoor de teksten schrijven.

In de museumshop kan je vanaf morgen een exclusieve editie van het nieuwe album kopen. Met een leuk extraatje. Na de finale knipoog van Wiske krijg je er nog eens 8 pagina’s bovenop, over de slimme ondernemer Plantin, zijn drukkerij en zijn tijd.

Ik had de eer om voor dit katern de structuur te maken en alle teksten te schrijven. Een heerlijke opdracht! Uit de vele teksten, artikelen en gidsen die ik las plukte ik de interessantste elementen en ik kneedde ze samen tot een nieuw en vlot leesbaar geheel. Heel laagdrempelig, helder en aantrekkelijk, ook voor wie voor het eerst kennismaakt met Plantijn.

De exclusieve editie van ‘De geplaagde Plantijn’ is te koop in de museumshop van het Museum Plantin-Moretus. Veel leesplezier!

3 gedachten over “Suske, Wiske en ik”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven