Nog meer op de fiets met mijn Brompton

Zelfs in een bescheiden eenmanszaak vind ik maatschappelijke verantwoordelijkheid belangrijk. Dus investeerde ik in een proper, milieuvriendelijk bedrijfsvoertuig. Een klassebak op twee wielen: handig, duurzaam en zelfs draagbaar. Heel blij met mijn nieuwe Brompton!

Tesla maar dan beter

Iedereen kent Brompton wel. Het is de Tesla van de plooifietsen, maar dan ethischer, gezonder en socialer. En veel mooier ook, al is dat persoonlijk. Niet de goedkoopste vouwfiets misschien, wel de duurzaamste. Want onmogelijk kapot te krijgen. Zo heb ik een kwalitatieve fiets die mijn leven lang meegaat.

Mijn Brompton is complementair. Met mijn gewone stadsfiets blijf ik mij verplaatsen binnen het Antwerpse. Die is oninteressant genoeg voor fietsendieven. Als ik wat verder moet, probeer ik voortaan nog meer de auto links te laten. En te bekijken of ik er geraak met de trein en mijn vouwfiets. Een eerste stap naar mijn autoloze toekomst.

(Ik heb tegelijk ook mijn abonnement in de bibliotheek verlengd, zodat ik elke minuut treinvertraging in plaats van te mopperen alsnog zinvol kan invullen.)

Brompton C-line

Ik koos voor een Brompton C-line met geen drie maar zes versnellingen. Vooral handig op hellingen: dan bewijzen die extra vitessen echt wel hun meerwaarde. Het fietsje bolt trouwens verrassend prettig. Lekker vinnig in de bochten, verbazend snel rechtdoor. Ik ben helemaal fan!

Een goede fiets koop je in een goede winkel. Daarom ging ik niet naar de lokale fietsenwinkel waar ze me al twee keer een (te kleine) stockfiets hebben proberen verlappen die al lang in hun winkel stond. Nee, ik trok naar Bike Stories in Hofstade (Mechelen): dé referentie in Vlaanderen voor de betere fiets.

Bike Stories heeft geen stock die ze zo snel mogelijk wil doorverkopen. Elke fiets die je er koopt, wordt op maat samengesteld. Zodat je zeker bent dat die helemaal bij jou, je lichaam en je gewoonten past. Dat mag wel als je een goede, duurzame fiets wilt. Het is ook veel aangenamer dan uit een beperkt aanbod een op voorhand afgewerkte fiets te moeten kiezen. Het maakt het veel persoonlijker, en geeft ook echt een goed gevoel.

Goede voornemens

Goede voornemens hou je gemiddeld zo’n 12 dagen lang vol, hoorde ik onlangs op een podcast. Met mijn Brompton denk ik dat ik de levensduur van mijn voornemen om nog bewuster om te gaan met transport toch aardig wat ga rekken. Om alvast het Vlaamse gemiddelde verder op te krikken. Geen dank hoor.

Minder auto, nog meer fiets. Dat is een van mijn goede voornemens dit jaar. Het past bij mijn levens- en bedrijfsfilosofie: met mijn zaak Parlevink en mijn klanten — stuk voor stuk wereldverbeteraars — de wereld écht mooier te maken. Twee wielen in plaats van vier maken daarbij een bescheiden maar tegelijk ook groot verschil.

3 gedachten over “Nog meer op de fiets met mijn Brompton”

  1. Francoise Declerck

    Fantastisch gewoon👌
    2 wielen ipv 4. Ik doe dat ook (meestal), -1 auto minder voor onze garage-, ik geef toe, met een beetje extra power in het frame😄🙈

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven