Schrijven voor hetpaleis

Vandaag zit het mooiste nieuws helemaal in het midden van de krant. In een aparte bijlage van De Standaard stelt hetpaleis haar nieuwe voorjaarsprogramma voor. Vol teasers naar veelbelovende theaterproducties, en enkele interviews met de makers. Daar schreef ik aan mee.

Cool concept

hetpaleis is een podiumkunstenhuis voor en door jongeren. Daar zijn niet alleen grote mensen aan het roer. Een enthousiaste ploeg jonge ambassadeurs houdt een extra oogje in het zeil. Zelfs vijfentwintig extra paar ogen. Zo kan hetpaleis een fijne, open en veilige plek blijven waar alle kinderen zich welkom voelen. Cool concept!

De ambassadeurs helpen bij de productie, de organisatie en de communicatie. Daarom werden Yuna en Marwa opgetrommeld om bij de theatermakers enkele details over hun nieuwe producties te ontfutselen. Om hen te versterken, schoof ik aan bij de interviews. Ik schreef die achteraf ook uit tot heldere tekstjes voor in de gazet.

Dansvloer vol verf

Met Yuna (9) bezocht ik de set van choreograaf Lisbeth Gruwez en muzikant Maarten Van Cauwenberghe. Net na een repetitie waarin ze met de kinderen hadden uitgedokterd hoever ze met verf konden gaan. De hele dansvloer lag onder de smurrie! Het leverde een mooi en soms heel grappig gesprek op.

De filosofische toer op

Met Marwa (15) ging ik bij Judith de Joode en Lisa Verbelen van BOG. de filosofische toer op. Wat moeten we weten om te leven? Wat weten de theatermakers hier dan wel over? En wat moeten wij weten over het nieuwe muziektheaterstuk?

Veelbelovend voorjaar

Zo feestelijk als de affiche, zo heerlijk belooft het nieuwe voorjaar van hetpaleis te worden. Misschien ben ik al wat groot, maar om een voorstelling bij te wonen, maak ik me volgend jaar met plezier weer heel klein.

2 gedachten over “Schrijven voor hetpaleis”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven