Alles van waarde

Wat een heerlijk project om aan mee te werken. Deze zomer ontdekte ik de vele verschillende gezichten van de stad.

Erfgoedlab Antwerpen presenteert in het MAS de straffe foto- en verhalenexpo ‘Alles van waarde’ over wat erfgoed allemaal kan zijn. Fotografen Noortje Palmers en Dries Luyten brachten zo’n 70 groepen en 1.200 Antwerpenaren prachtig in beeld. Ik mocht er de verhalen bij schrijven.

Dus interviewde ik deze zomer tientallen Antwerpenaren over hun passie. Van modeltreintjes tot kruisboogschieten, van poesjenellen tot acrobatie en van tatoeëren tot ganzenrijden. Ik sprak met een beenhouwer en een sterrenchef, een stripverzamelaar en een parkwachter, een bokser en een choreograaf.

Ik schreef over accordeons en restaurateurs, over baglama en Vespa, over Nigeriaanse kaftan, Afghaanse cricket en Syrisch theater. Over skaters en juweelontwerpers, over thaiboks en leeuwendansers. Over zoveel onbekende verhalen die dankzij deze expo boven water komen … Mooi om te zien wat er allemaal leeft in onze stad!

Bezoek de expo

De foto’s moet je echt zien in het groot, in de Wandelboulevard van het MAS. Het zijn stuk voor stuk prachtige portretten, in groep en individueel.

De verhalen bij al die verschillende groepsportretten kan je ook lezen op de digitale expo: allesvanwaarde.mas.be.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven