Nieuw project

Voorbije decennia hebben we onze planeet schaamteloos uitgebuit. Onze natuurlijke hulpbronnen leeggeroofd, het ecosysteem ontwricht. De klimaatopwarming en de energiecrisis kwakken ons vandaag met beide voeten op de vervuilde grond. Stilaan groeit het besef: het moet gedaan zijn met boven onze stand te leven, een verantwoordelijker levenshouding dringt zich op. Die begint met meer interesse, begrip en respect voor de natuur.

Meer inzicht

Ook ik wil mijn steentje bijdragen aan het herstel van onze planeet. Daarom wil ik bepaalde zaken eerst beter begrijpen. Wat kan ik als kleine zelfstandige zelf doen? Hoe kan ik mijn eigen ecologische voetafdruk verkleinen, mijn water- en energieverbruik beperken, mijn eet- en leefgewoontes aanpassen?

Door me alvast beter te informeren. Over de natuur en haar langzame herstel, over duurzamer leven, over kleine acties met grote impact. Komende maanden ga ik in de bibliotheken en op het internet op zoek naar boeken, blogs en websites die me leiden tot nieuwe, constructieve inzichten om bewuster en meer verantwoord met onze planeet om te gaan. Niet door revolutionaire ingrepen, maar door kleine en fijne adaptaties. De meest verrassende, verfrissende of vernieuwende ideeën die ik opsteek, deel ik graag op mijn blog.

.

Handen uit de mouwen

Daarnaast steek ik graag mijn handen uit de mouwen. Ik wil nog bewuster omgaan met voeding, consumptie, afvel, vervoer … En waar het kan een tikkeltje extra bescheidenheid toevoegen. Om te leren leven met minder. De zeven vette jaren zijn voorbij, komende decennia gaan we het rustiger aan moeten doen.

Ook professioneel wil ik me nauwer focussen op klanten die met de juiste dingen bezig zijn, en de meest duurzame projecten beter ondersteunen. Ook deze updates deel ik graag op mijn blog. Niet om de moraalridder uit te hangen, enkel om te inspireren. Zodat we samen de planeet een handje helpen. Doe je mee?

Tip: schrijf je in voor updates.
Dan krijg je een mailtje bij elk nieuw bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven