Morning after

Je staat op en alles is wazig. Eet niet, scheert je niet, wast je wel maar wordt er niet wakker van. De fiets. Springt erop, valt, springt er opnieuw op, valt opnieuw. Alles is wazig. Bindt de fiets vast, springt erop, valt niet meer. Maakt de fiets los en fietst. Wuift naar de voorbijgaande auto’s, wuift niemand terug. Stopt voor het rood, valt, springt op de fiets, valt opnieuw. Bindt de fiets vast, springt erop, valt niet meer. Maakt de fiets los, opnieuw rood, fietst verder, wordt bijna overreden. Wuift niet naar de boze auto met de boze meneer.

Ziet het kantoor, bedenkt plannen om het te doen instorten. Vindt niets, fietst door zonder vallen. Gebouw niet en fiets niet en jezelf niet. Maakt fiets vast in de stalling, springt erop gewoontegetrouw, valt niet, maar fietst ook niet. Wuift naar de receptionist, wuift niet terug. Wacht op de lift. Wuift naar collega’s die ook wachten op de lift, wuift niemand terug. Kijkt naar horloge, wacht. Wuift naar nieuwe mensen die aankomen, wuift niemand terug, wacht. Ping, lift stopt, laat iedereen instappen, lift vol, dag lift. Wacht opnieuw. Ping, lift stopt, niemand meer, wuift niet, stapt niet in. Neemt de trap. Valt van de trap, vloekt op de trap, vloekt niet terug, wuift niet naar de trap, opent de deur. Sluit de deur, verkeerde deur, opent andere deur.

Komt in je bureau, wuift niet. Twee uur te laat. Gaat naar het koffiemachine, drukt op knopjes, stroomt koffie eruit. Warm en nat en bruin en vuil op de grond, kijkt naar de grond, kijkt naar het koffiemachine. Drukt op knopjes, stroomt koffie eruit. Meer warm en nat en bruin en vuil op de grond en op je broek. Hoort collega roept, wuift, kijkt naar de grond. Denkt. Pakt een beker, plaatst onder de straal, drukt op knopjes, stroomt koffie in je beker. Glimlacht, wuift naar collega. Proeft naar Irish coffee, pakt nog een koffie. Word je zat van. Waggelt een beetje. Zet je neer aan het foute bureau en valt in slaap.

(Promedia-ervaringen 2002-2005)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven