Souvenir des Vosges

2023

Op trektocht door de Vosges ontmoette ik Stefan, bioboer uit Beieren. Dit was zijn eerste trektocht, de eerste keer ook dat hij voor twee weken op vakantie trok. Om zijn zoon, boer in wording, te tonen dat ook landbouwers vakantie kunnen nemen. En ook voor zichzelf.
In de hittegolf bewaarde Stefan zijn drinkwater in twee glazen literflessen omdat warm water in waterzakken smaakt naar plastic. Gezondheid gaat voor op gewicht. Hij had daarin trouwens al slim bezuinigd door zijn overbodig slaapmatje thuis te laten, in de bossen groeit genoeg mos.
Stefan vertelde me over zijn bieten en zijn aardappelen. Hoe droger het weer, hoe kleiner de aardappelen maar ook hoe groter de suikerbieten, die dan langere wortels maken op zoek naar grondwater. Sommige boeren vloeken op hun te kleine aardappelen, andere op hun doorregende bieten. Stefan focust op de juiste gewassen zodat hij altijd gelukkig is met zijn teelt.

1 gedachte over “Souvenir des Vosges”

  1. peeters ingrid

    Dag Cedric,

    Wat mooie foto’s weer – ben helemaal mee zonder mij moe te moeten maken – knap gedaan – mooie locaties – geniet er verder van – ben benieuwd naar meer materiaal

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven